Nega i održavanje

ODRŽAVANJE ASPIRATORA

UKLJUČIVANJE I ISKLJUČIVANJE

Preporuka je da se aspirator uključi par minuta pre samog početka kuvanja kako bi započeo protok vazduha kroz aspirator. Takođe je poželjno da, po završetku kuvanja, ne isključujete aspirator odmah, već nakon 5 do 10 minuta kako bi izvukao sve mirise iz vaše kuhinje.

BRZINA RADA

Za kuvanje raznih pasta i kuvanja hrane sa dosta vode (barenja) preporučuje se rad aspiratora na maloj brzini. Sa druge strane, ukoliko pržite i pečete hranu, sa dosta masnoće, preporučuje se veća brzina.

ODRŽAVANJE FILTERA

Svaka dva meseca je poželjno da operete metalni filter. Sintetički filter se menja na svaka dva meseca. Cev unutar aspiratora se čisti jednom godišnje. Spoljne delove aspiratora perite sunđerom natopljenim u blagoj sapunici, isperite mokrim sunđerom i prebrišite mekom krpom.

Sudopere i combi ploče od plemenitog nerđajućeg čelika i kaljenog stakla

Za čišćenje najviše odgovaraju mekane krpe i tekuća sredstva u domaćinstvu. Potrebno je izbegavati upotrebu sredstava za čišćenje srebra, čelične vune, belila i abrazivnih sredstava. Na delove od nerđajućeg čelika se ne preporučuje odlagati površinski nezaštićeni metalni predmeti.

U slučaju da plemeniti nerđajući čelik dođe u dodir s jakim kiselinama, potrebno ga je isprati većom količinom čiste vode. Da bi se izbeglo nastajanje mrlja, ne smemo ostavljati duže vreme hranu sa korozivnim delovanjem (npr. voćni sok, kuhinjska so, sirće, senf, rasol, majoneza itd.) na površinama nerđajućeg čelika ili staklenim površinama. Preporučujemo da proizvode nakon korištenja obrišete suvom mekanom krpom, jer ćete na taj način sprečiti nastajanje mrlja i vodenog kamenca.

Sudopere od granitnih materijala

Većina mrlja i prljavština može se odstraniti blagim neabrazivnim tekućim sredstvima za čišćenje u domaćinstvu ili sredstvima za čišćenje na bazi amonijaka. Teže mrlje odstranjuju sa finim sredstvom za poliranje, a ostaci kamenca se odstranjuju sa 9% sirćetnom kiselinom (vinsko sirće). Preporučuje se upotreba Alveus sredstava za čišćenje u domaćinstvu.

Sredstva za čišćenje koja sadrže hlor ili hlorovodične kiseline, kao i izlaganje granitnih materijala delovanju jakih hemikalija (otapajuća sredstva, sredstva za čišćenje šporeta, koncentrisane kiseline i slično), jake hemikalije mogu oštetiti površinu sudopere. Ako povrh svega dođe do kontakta, površinu brzo isperite vodom.

Monarch collection

Kuhinjske slavine

Za čišćenje kuhinjskih slavina najprikladnije su mekane krpe i tekuća sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Ako se na slavini nakupe ostaci vodenog kamenca, najjednostavnije ga je odstraniti sa 9%-tnom sirćetnom kiselinom.
Sredstva za čišćenje srebra, čelična vuna za čišćenje, belila ili abrazivna sredstva za čišćenje, mogu oštetiti površinu armature, zato ih prilikom njege i održavanja izbegavajte. Jednake posledice mogu nastati i usled korištenja sredstava za čišćenje koja sadrže hlor ili hlorovodičnu kiselinu.

Sistemi za sortiranje otpadaka

Sistemi za sortiranje otpadaka dizajnirani su tako da nastali odpad, na najjednostavniji način bude uklonjen sa radnih površina. Pored zajedničkog prikupljanja otpada u jednom kontejneru, sustav rezervoara takođe omogućava odvojeno prikupljanje različitih bioloških i nebioloških otpada. Zbog različitih veličina kontejnera i velike ukupne zapremnine pogodni su za svako domaćinstvo.

Info

Copyright © 2021.P2P. Vibe All rights reserved.